Direct
bestellen

Deze week open

za 06/01 13 - 17
vr 05/01 14 - 18
zo 24/12 13 - 16
do 28/12 12 - 21
vr 29/12 dicht - closed
za 30/12 dicht - closed

Adres

Gravenstraat 14
4331 KP Middelburg

Contact

06 51 88 70 00
info@hoplala.nl

Winkel

Onze winkel is de grootste én kleinste (want enige) bierwinkel van Middelburg. Aan de Gravenstraat (zijstraat van de Markt) vind je ongeveer 250 soorten bier en 20 soorten cider en aanverwante dranken.

We verzorgen ook proeverijen, importeren zelf bier en stellen biermenu’s voor cafés en restaurants samen. Ook leuk: onze bierbus (www.ehbbo.com), waarmee we feestjes en festivals afgaan om te zorgen dat je niet van ellende omvalt van al die laffe festivalpils.

 

KERST! kerst! kerst!

Ja echt, de feestdagen naderen! Net als vorig jaar verwachten we weer een flinke drukte voor wat betreft pakketjes voor clubs, bedrijven en andere organisaties. Die stellen we natuurlijk met veel plezier voor je samen, we pakken de boel tof in en je hebt al wat leuks vanaf €5 per persoon.

Interesse? Het is het handigst als je dan onderaan deze pagina via het formulier je wensen en vragen doorgeeft. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op en doen je een voorstel. Dat formulier is dus meer een aanvraagformulier – je bent nergens toe verplicht…

 

Bieren & Ciders

De nadruk ligt bij Hoplala op mooi, ambachtelijk spul met wortels. Dat betekent veel hoevebrouwerijen (nog steeds of ooit begonnen als onderdeel van een boerenbedrijf), veel eerlijk, authentiek streekbier, veel grote flessen en veel Waals, Duits, Engels en Baltisch bier.
Uit Vlaanderen en Brussel hebben we vooral zuur spul: lambiekbieren, West-Vlaams Roodbruin en Oudenaards Bruin. Voor de wat zoetere, commerciëlere Belgische klassiekers verwijzen we je graag door naar de supermarkt 😉

Het overgrote deel van ons assortiment importeren we zelf, vaak rechtstreeks via de brouwer. Brouwerijen waar we altijd wel wat van op voorraad proberen te hebben, zijn onder meer:

3 Fonteinen, Blaugies, Brouwers Verzet, Cantillon, De Bastogne, De Glazen Toren, De La Senne, De Ranke, Dupont, Girardin, Hanssens, Kees (onze local hero), Moor Brewing, Óllenaut, Oud Beersel, Poppels, Rulles, Schlenkerla, Schneider Weisse, Thornbridge, Tilquin…

Cider en aanverwanten hebben we ook. Elegante Normandische, zure Spaanse, stoere Britse en verrassende Lotharingse appelciders. En ook poiré, pommeau, Maitrank, appelwijn (maar dan echt goed), pineau de charentes, etc.

Advies en events

Smaak is niet iets waar je verstand van kunt hebben. Een bepaalde smaak spreekt je in meerdere of mindere mate aan. Je smaak ontwikkelt zich, verandert, moet wennen aan nieuwe dingen. Maar goede en slechte smaak bestaat niet, wel goed en slecht gemaakt bier.

Bij Hoplala hebben we dan ook geen verstand van smaak. We hebben alleen maar ervaring met smaken. En we kennen inmiddels onze klassiekers. Hoplala-meneer Marco Evenhuis is al sinds de jaren 1980 vrij intensief aan het proeven en zoeken. Voor diverse horecabedrijven verzorgt hij de bierkaart. En voor tal van gelegenheden zorgde hij voor een pairing van food & bier. Daar adviseren we dan ook graag in.

Die ervaring komt ook van pas bij onze events. Die kunnen uiteenlopen van een mini-proeverij in Hoplala, een avondje bier & spijs bij een bevriend horecabedrijf in de regio of een brouwerijbezoek in binnen- of buitenland, tot een grondig meerdaags bezoek aan een bierstad of -streek. Interesse? Volg onze Facebook-pagina voor actuele events. En stuur ons een mailtje als je zelf ideetjes hebt…

Ondertussen rukt ook de Eerste Hulp Bij Bierongeluk (een oude Duitse Rode Kruis-bus vol speciaalbier) nog steeds uit. Vanuit Hoplala zorgt de EHBBO dat geen enkele bierliefhebber op festivals, feesten en partijen nog genoegen hoeft te nemen met lauwe supermarktpils.

Bestellen en ophalen

Hoplala heeft geen webwinkel. Maar je kunt bij ons wel online een bestelling plaatsen, die we dan in een leuk doosje voor je klaarzetten in de winkel. Perfect voor cadeautjes voor een ander of jezelf. Vul het formuliertje hieronder in, we mailen je terug met een voorstel en het zal wel loslopen:


(min. € 15, eindbedrag wijkt max +/- 10% af van je budget)



(zoals een land, een biersoort, jaargetijde, feestdag, geen bieren maar ciders)


Na het verzenden van dit formulier, bevestigen we per e-mail of we iets kunnen regelen en doen we je een voorstel. Fotootje erbij en alles.
Geen mail gehad? Dan staat je bestelling helaas nog niet klaar. Check ook de spam-map van je mailaccount!
Betalen doe je gewoon bij het afhalen en kan met pin, creditcard en cash.

Instagram

  • Vernuftig aangelicht geveltje, met dank aan @actionnederland voor de bouwlampies op accu.
Zaterdag open van 13 tot 17 uur en mis je ons nu al, dan kun je linea rectum naar @cafeseventyseven voor onze wisseltap. Buried at Sea, een milkstout met maar 4,5% van @galway_bay_brewery, helemaal uit het verre maar immer sympathieke Ierland. #slainte #craftbeer #middelburg #zeeland #lovezeeland #weekend #doei
  • Matthias Trum is 6e generatie Braumeister bij Schlenkerla. Da’s de oudste brouwerij van rookbierstad Bamberg en de enige die alleen maar rookbier brouwt.
Lastig te vinden, maar wij hebben altijd een soortje of drie van Schlenkerla op voorraad.
Tip: hun Eiche Doppelbock, waarvan de mout niet is gerookt op beuken- maar op eikenhout. Mooi, vol, zacht, gelaagd en maar 4 eurootjes voor een dikke Duitse halve liter. Tot zo maar weer!
  • Een heel verhaal! Zoom in en lees of kom gewoon een flessie halen. Organic Chocolate Stout van Samuel Smith. Vloog de winkel uit de laatste weken, maar er staat nog wel wat.
Je weet: vrijdag open van 14 tot 18 en zaterdag van 13 tot 17 uur.
  • Sidy Hanssens is geuzesteker. Dat betekent dat Sidy, de achterkleindochter van de oprichter van Hanssens (anno 1896) lambiekwort (onvergiste lambiek) koopt van brouwers, die zelf laat gisten en rijpen en vervolgens jonge en oude lambieks ‘steekt’ (blendt) tot superfraaie oude geuzes. Of ze voegt fruit toe aan de lambieks, zoals kriek of aardbei (Oudbeitje) of zwarte bes.
Doet ze er nu al twintig jaar bij, dat steken (de foto is van twintig jaar terug). Want Hanssens is zo klein, daar kan een mens anno 2018 niet van leven.
Uiteraard verkrijgbaar bij Hoplala (vandaag za 6/1 open van 13 tot 17 uur).
  • Lekker klinken op het nieuwe jaartje met deze twee beesten van bieren. Of eigenlijk:  twee barley wines, een met rijst en een met tarwe van allebei 10,4 %. Projectjes van @mikkellerbeer en Three Floyds.
Scoren allebei 98 op 100 op @r8beer. Kost wat, maar dan heb je ook wat.
Morgen open 14-18u, zaterdag 13-17u.
  • BUBBLESSS! Spaanse sjieke ciders en alles. Morgen (do 28/12) lang open: 12-21u. En daarna lekker helemaal dicht tot begin januari.
Toedels!

Follow Me!